Kategorije

Jezik

HrvatskiEnglishSlovenščinaDeutsch

TOP proizvodi

Naša preporuka

Certifikat

Uvjeti kupnje

Opći uvjeti poslovanja (OUP)

www.discontmania.com

vrijedi od: 19.10.2017.

 

 

Preambula

S web stranicom i web trgovinom discontmania.com upravlja vlasnik Járóka Rudolf Sándorné Samostalni poduzetnik.

Prije korištenja web stranice i trgovine www.discontmania.com molimo Vas da pozorno i pažljivo pročitate sljedeće uvjete poslovanja.

Pristupom, korištenjem ovoj stranici, tj. www.discontmania.com smatra se da ste pročitali naše uvjete poslovanja, razumjeli ih, izrazite svoju suglasnost s ovim uvjetima te da ih u cijelosti prihvaćate. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja potvrđujete i svojom registracijom čime postajete registrirani korisnik.

Ukoliko se ne slažete ili ne prihvaćate ove uvjete poslovanja, ili ste maloljetni, molimo Vas da odmah prestanete s korištenjem web stranice i naše usluge. Maloljetna osoba smije koristiti stranicu samo uz zakonskog zastupnika.

Ovi uvjeti posovanja dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača koji je u skladu sa aktima Direktive Europskog parlamenta i Direktive Vijeća, s preporukom međunarodnog kodeksa za e-poslovanje, te određenim normama e-poslovanja i drugim pravnim propisima te svim važećim zakonima i služe tome da Vi prije nego sklopite ugovor na daljinu budete na jasan i razumljiv način obaviješteni o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Ovi Opći uvjeti poslovanja definiraju poslovanje internetske trgovine www.discontmania.com, prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te međusobne obaveze u svezi elektronskom kupnjom, poslovni odnos između Trgovca te korisnika i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine dicontmania.com.

Zadržavamo neograničeno pravo promjene, dopune ili zamjene općih uvjeta na internet stranici discontmania.com bez prethodne obavijesti u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Svaka objavljena izmjena odmah postaje važeća a svako Vaše daljnje korištenje internet stranice i usluga automatski podrazumijeva prihvaćanje izmjena, tj. da ste pristupanjem stranicama upoznati s aktualnim pravilima i uvjetima poslovanja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđujete. Vaša je obveza pratiti eventualne izmjene u uvjetima poslovanja.

 

Impressum:

Podaci o pružatelju usluge elektronskog poslovanja, davatelju proizvodnih usluga,  upravitelju web stranice discontmania.com

Ime: Járóka Rudolf Sándorné Samostalni poduzetnik

Sjedište: Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska

Adresa: Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska

Tvrtka je upisana u sudski registar ovdje: Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala, Mađarska

Matični broj: 33072684

OIB: 66247805-2-22

PDV ID broj: HU66247805

Direktor: Járóka Rudolf Sándorné

Tel.: +36302703031

E-mail: discontmania@gmail.com

Internet trgovina: http://www.discontmania.com

Broj računa: 10701214-69242641-51100005

IBAN: HU93 1070 1214 6924 2641 5110 0005

Data protection registry number: NAIH-86448/2015.

Udomljavanje web sadržaja

Ime: UNAS Online Kft.

Sjedište: Major köz 2. I/15., 9400 Sopron, Mađarska

Kontakt: +36-99/884-000, unas@unas.hu

 

 

Definicije

Stranke: Trgovac i Kupac.

Potrošač: Potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu

izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.

Potrošački ugovor: Potrošački ugovor sklopljen je između trgovca i potrošača.

Internetska stranica: Internetska stranica http://www.discontmania.com koja se ubraja u sredstva daljinske komunikacije.

Ugovor: Ugovor kojim trgovac prenosi ili se obvezuje prenijeti kupcu robu u vlasništvo, a potrošač plaća ili se obvezuje platiti mu cijenu, uključujući bilo koji ugovor koji za predmet istodobno ima robu i uslugu.

Sredstva daljinske komunikacije: Sredstva daljinske komunikacije jesu sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što su adresirani i neadresirani tiskani materijal, univerzalna pisma i dopisnice, tiskane promidžbene poruke s narudžbenicom, katalozi, telefoni s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks, televizija, internet i elektronička pošta.

Ugovor na daljinu: Ugovor na daljinu je sklopljen između trgovca i potrošača u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstva daljinske komunikacije.

Proizvod: Proizvod je svaka roba ili usluga, uključujući nekretnine, prava i obveze koji je koji je predmet ugovora.

Trgovac: Trgovac je bilo koja osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, uključujući i osobu koja nastupa u ime ili za račun trgovca.

 

 

Jezik

Jezik komunikacije na discontmania.com je hrvatski književni jezik.

 

 

Cijene

Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV (pošto mi smo sjedištem iz Mađarske, stopa PDV-a je 27%), vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.

Cijene nemaju unaprijed dogovorenu vremensku vrijednost.

Cijene vrijede za jedan (1) komad osim ako nije drugačije navedeno.

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici.

Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV i trošak pakiranja, ali ne uključuje troškove isporuke jer oni ovise o načinu dostave te ih je moguće vidjeti prilikom dovršavanja narudžbe.

 

 

Online rješavanje sporova (ORS)

Online rješavanje sporova, prema Uredbi o online rješavanju potrošačkih sporova EU, odnosi se na izvansudsko rješavanje sporova vezanih uz ugovorne obveze koje proizlaze iz ugovora o online prodaji ili uslugama između potrošača s prebivalištem u Uniji i trgovaca s poslovnim nastanom u Uniji, znači Europska komisija je pokrenula platformu za online rješavanje sporova kako bi omogućila potrošačima i trgovcima online rješavanje sporova proizašlih iz online ugovora. Platforma nudi jedinstvenu točku ulaza koja omogućuje potrošačima i trgovcima iz EU rješavanje sporova proizašlih iz domaće i prekogranične online kupovine bez potrebe za dugotrajnim i skupim sudskim postupkom. To se postiže usmjeravanjem pritužbi na nacionalna tijela koja djelovat će kao posrednici između dviju strana u cilju za alternativno rješavanja sporova, tako možete pokušati postići izvansudsku nagodbu. Svako tijelo za rješavanje sporova ima svoja pravila i postupke.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti putem platformome za ORS koja je dostupna na linku: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Autorska prava

Cijeli sadržaj web stranice u bilo kojem obliku je zaštićen autorskim pravima. Ova internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na softver, baze podataka, programerski kod, grafiku, tekstualne, vizualne i audio materijale, dokumente, podatke, informacije kao i cijeli sadržaj internetskih stranica discontmania.com, a u skladu s propisima Mađarske.

Svi materijali koji se nalaze na discontmania.com internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo vlasnika discontmania.com, ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Zabranjeno je postavljanje poveznice na način da on stranice www.discontmania.com prikaže kao sastavni dio nekih drugih stranica.

Webshop nema nikakvu obavezu izvješćivati i pomagati korisniku u određivanju je li neki materijal podložan autorskom pravu.

Nije dozvoljeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prerađivati, povezivati, dubinsko povezivati, kopirati, redistributirati, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Možete preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Kršenje ove zabrane može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva. Za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zlouporabom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva odgovoran je jedino i isključivo korisnik.

Opis proizvoda

Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi, te svi proizvodi su bez dekoracije. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, ne jamčimo potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih korisnik vidi na zaslonu svog monitora.

Iako se trudimo da slike proizvoda budu točne, sve slike treba shvaćati simbolično. Slikee ne prikazuju nužno karakteristike proizvoda.

Detalje svakog artikla možete vidjeti klikom na sliku ili naziv artikla, pri čemu moći ćete vidjeti opis artikla, dodatne slike, šifru artikla i druge informacije. Opisi proizvoda na stranici su izvorni opisi proizvođača ili veletrgovaca – dropshippera s njihovih internet trgovina i samo su prevedeni i kopirani na našu stranicu.

Ne snosimo nikakvu odgovornost za točnost podataka ili bilo kakve greške u opisu!

Podaci

Obvezni ste unijeti točne, važeće i potpune podatke jer u suprotnom ne možemo garantirati da će dostava biti izvršena ili da ćete dobiti račun sa točnim podacima. Također, molimo Vas da upišete ispravan broj telefona kako bi Vas u slučaju potrebe mogli kontaktirati naši djelatnici ili dostavljač kurirske službe.

Sadržaj košarice možete u svakom koraku kupnje, do zaključivanja narudžbe, mijenjati. U svakom koraku moguće je vratiti se nazad. Nakon unosa svih podataka u završnoj fazi „Pregled“ omogućen je Vama još posljednji pregled narudžbe, svojih podataka i svih troškova. Svakako provjerite informacije koje vidite u završnoj fazi i ukoliko primjetite da su Vaši podaci nepotpuni ili netočni molimo Vas da ispravite klikom na gumb „olovka, tj. uredi“.

Nakon uspješno zaprimljene narudžbe svakako provjerite informacije koje vidite u automatskoj potvrdi i ukoliko primjetite da su Vaši podaci nepotpuni ili netočni molimo Vas da s ispravnim podacima obavezno se obratite nama na mail u najkraćem mogućem roku.

 

 

Obavijest o novim cijenama

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu. Unatoč iznimnim naporima s ciljem da se osiguraju maksimalno ažurni i točni podaci, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. Takve situacije su izvanredne i za njih se unaprijed ispričavamo svojim kupcima jer ćemo ih biti prisiljeni obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca. 

Sve su cijene trenutačne i redovito ažurirane ali se mogu mijenjati bez prethodne obavjesti, kod kupnje vrijede cijene objavljene prilikom davanja narudžbe. To ne vrijedi u slučaju da je kod proizvoda navedena pogrešna cijena jer u tom slučaju zadržavamo pravo storniranja narudžbe (iako ste dobili automatsko obavještavanje- ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema naručenog proizvoda), tj. nismo obvezni isporučiti robu po pogrešnoj cijeni, nego ćemo predložiti Vama isporuku po ispravnoj cijeni, u čijem znanju Vi može podržati svoju namjeru kupnje po ispravnoj cijeni ili odustati od iste.

 

 

Proces narudžbe

Odabir proizvoda

Omogućujemo Vam elektronsku kupnju raznih proizvoda putem internet trgovine discontmania.com. Omogućujemo Vam kupnju šatora, vrtnih kućica, kreveta, toaletnih stolića te mnogo više. Karakteriziraju nas ugodne cijene i jednostavna kupnja 24h dnevno. Mi smo specijalizirani posrednici koji rade isključivo putem internetske trgovine – nismo fizička trgovina, nemamo izložbeni salon u Hrvatskoj, niti direktan doticaj s proizvodima.  Narudžbe kupaca proslijeđujemo proizvođačima ili veletrgovcima – dropshipperima koji onda proizvode dostavljaju našim kupcima s vlastite lokacije (skladišta).

Artikle birate iz ponude naše internet trgovine koja je podijeljena na različite kategorije i podkategorije. Izborom neke od kategorija otvorit će se stranica s izlistanim proizvodima.

Ukoliko ne znate kojoj kategoriji pripada proizvod koji Vas interesira, možete iskoristiti polje za pretragu koje se nalazi u gornjem desnom kutu na vrhu stranice. U polje možete utipkati šifru proizvoda, naziv proizvoda i sl. ali dovoljno je da upišete nekoliko početnih slova artikla koji tražite i tražilica će vam predložiti nekoliko proizvoda čiji se nazivi podudaraju sa tekstom kojeg ste upisali. Preporučujemo da upišete što je moguće točniji naziv artikla koji tražite kako bi vam tražilica odmah predložila traženi artikl. Ako ste pronašli proizvod koji tražite kliknite na njega kako biste ga otvorili. Ukoliko vam tražilica ne izbacuje odgovarajuće prijedloge, moguće je da traženi proizvod nemamo u svojoj ponudi ili nosi drugačiji naziv od onog koji ste upisali u tražilicu.

Mi ćemo periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Ove proizvode možete vidjeti u kategoriji Akcije i popusti. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, visina popusta i sl. Nakon proteka roka akcijske prodaje, nećemo primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Detalje svakog artikla možete vidjeti klikom na sliku ili naziv artikla, pri čemu moći ćete vidjeti opis artikla, dodatne slike, šifru artikla i druge informacije. 

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici. Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV i trošak pakiranja, ali ne uključuje troškove isporuke jer oni ovise o načinu dostave te ih je moguće vidjeti prilikom dovršavanja narudžbe.

Sve su cijene trenutačne i redovito ažurirane ali naravno Vama vrijedi ona cijena artikla koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine.

Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi, te svi proizvodi su bez dekoracije. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, ne jamčimo potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih korisnik vidi na zaslonu svog monitora.

Opisi proizvoda na stranici su izvorni opisi proizvođača ili veletrgovaca – dropshippera s njihovih internet trgovina i samo su prevedeni i kopirani na našu stranicu. Ne snosimo nikakvu odgovornost za točnost podataka ili bilo kakve greške u opisu!

 

Dodavanje željenog proizvoda u košaricu

Kada u ponudi pronađete proizvod koji želite naručiti dodajte ga u košaricu klikom na gumb „U košaricu“. Detalje svakog artikla možete vidjeti klikom na sliku ili naziv artikla, pri čemu moći ćete vidjeti opis artikla, dodatne slike i druge informacije. 

Višestruko klikanje na gumb „U košaricu“ dodaje isti proizvod u košaricu više puta tj. povečava se količina istog proizvoda. Ukoliko želite dodati još neki proizvod u košaricu, ponovite postupak.

Nakon dodavanja artikla u košaricu, možete nastaviti s pretraživanjem i dodavanjem novih artikala ili završiti kupnju i plaćanje odabranih artikala.

 

Pregled košarice

U ovom koraku možete ukloniti proizvod iz košarice, ili mijenjati količinu.

Pristupom „košarici“ koju možete pratiti u gornjem desnom kutu na vrhu stranice dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Nakon što su proizvodi koje želite naručiti u košarici, kliknite na sliku košarice koju možete pratiti u gornjem desnom kutu na vrhu stranice. Prikazat će vam se sadržaj vaše košarice tj. popis proizvoda u košarici i njihova cijena.

Detalje svakog artikla možete vidjeti klikom na sliku ili naziv artikla, pri čemu moći ćete vidjeti opis artikla, dodatne slike i druge informacije.

Možete sadržaj košarice i ispisati u pdf. dokumentu. 

Korisnik može napustiti košaricu i nastaviti s pregledavanjem i naručivanjem. Proizvodi i količine koje su već upisane u košarici će ostati nepromijenjene.

Klikom na gumb „Isprazni košaricu” odjednom uklanjate sve proizvode iz košarice.

Količinu pojedinog artikla možete i mijenjati upisivanjem željene količine u polje „Količina”, a nakon toga klikom na gumb „ažuriraj košaricu” se mijenja ukupan iznos narudžbe prikazan u košarici.

Ukoliko želite ukloniti određeni artikl iz košarice možete to učiniti samo klikom na gumb „X tj. ukoloni iz košarice”. Pri uklanjanju proizvoda iz košarice automatski se mijenja ukupan iznos narudžbe prikazan u košarici.

Kada ste uredili košaricu, idete na sljedeći korak kupnje pomoću gumba „Naruči”. Možete sadržaj košarice u svakom koraku kupnje, do zaključivanja narudžbe, mijenjati. U svakom koraku moguće je vratiti se nazad.

 

Upis podataka

Novi korisnici imaju mogućnost da kupnju izvedu na dva načina: „Možete kupovati i bez korisničkog računa“ (korisnički račun nije stvoren) i „Kreirajte korisnički račun“ (korisnički račun će biti stvoren) a korisnici koji već imaju korisnički raču mogu nastaviti sa prijavom u svoj korisnički račun. Kao gost ili registrirani korisnik artikle naručujete na jednak način, tj. trebate ispuniti podatke koji su podtrebni za ispisanje računa i za dostavu kao (ime i prezime, adresa, mail adresa, telefonski broj i OIB/PDV ID broj ako se radi o pravnoj osobi).

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi podatke, preporuča se brza registracija, tj. kreiranje korisničkog računa. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime i prezime, adresa, mail adresa, telefonski broj i OIB/PDV ID broj ako se radi o pravnoj osobi) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu.

Ukratko, nakon kreiranja korisničkog računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s registriranom e-mail adreseom i lozinkom. Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje „Registracija“. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom registrirane e-mail adrese i lozinke na stranici „Prijava“.

Obavještavamo Vas da se prilikom registracije novog korisnika na Internet stranicu discontmania.com od novog korisnika traži upis e-mail adrese i željene lozinka. Tom prilikom dostavljamo e-mail poruku o novoj registraciji na e-mail s kojeg je prijava pristigla.

Klikom na gumb „Dalje“ možete nastaviti proces narudžbe a klikom na sliku košarice koju možete pratiti u gornjem desnom kutu na vrhu stranice  možete provjeriti ponovo sadržaj košarice.

Nakon toga trebate ispuniti podatke o načinu dostave i plaćanju.

Nakon toga otvara se formular u koji upisujete podatke za ispisanje računa. Obvezni ste unijeti točne, važeće i potpune podatke jer u suprotnom ne možemo garantirati da će dostava biti izvršena. Također, molimo Vas da upišete ispravan broj telefona kako bi Vas u slučaju potrebe mogli kontaktirati naši djelatnici ili dostavljač kurirske službe. Ako podaci za ispisanje računa jednaki su podacima za dostavu ostavite označeno polje. Ako su podaci za ispisanje računa drugačiji od podataka za dostavu pošiljke odznačite polje „Podaci za dostavu jednaki su podacima za ispisanje računa“ i upišite podatke za dostavu računa.

Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV i troškove pakiranja, ali ne uključuje troškove dostave. Cijena artikla ne uključuje troškove dostave jer oni ovise o načinu dostave te ih je moguće vidjeti prilikom dovršavanja narudžbe. Ako odaberete dostavu na adresu trošak dostave bit će prikazan automatski. (Cijena dostave min. 125HRK).

Klikom na gumb „Nazad“ možete se vratiti prijašnjoj fazi a klikom na a klikom na gumb „Dalje“ možete nastaviti proces narudžbe.

 

Pregled narudžbe

Nakon unosa svih podataka u završnoj fazi „Pregled“ omogućen je Vama još posljednji pregled narudžbe, svojih podataka i svih troškova.

Svakako provjerite informacije koje vidite u završnoj fazi i ukoliko primjetite da su Vaši podaci nepotpuni ili netočni molimo Vas da ispravite klikom na gumb „olovka, tj. uredi“.

U polje za napomenu možete unijeti posebne napomene (primjerice prezime na vratima ili portafonu ako je drugačije od Vašeg prezimena, ime osobe koja će preuzeti paket umjesto Vas ili druge posebne upute).

Klikom na gumb „nazad“ možete se vratiti prijašnjoj fazi.

Narudžbu možete zaključiti s klikom na „Naruči“. Zadnjim klikom otvara se prozor kojim se potvrđuje da je Vaša narudžba poslana, te možete vidjeti i broj narudžbe. Narudžba se smatra uspješno zaprimljenom u trenutku kada prođete cijeli proces narudžbe nakon čega na Vašu e-mail adresu stiže automatska potvrda narudžbe. Svakako provjerite informacije koje vidite u automatskoj potvrdi i ukoliko primjetite da su Vaši podaci nepotpuni ili netočni molimo Vas da s ispravnim podacima obavezno se obratite nama na mail u najkraćem mogućem roku.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na stranici trebate kliknuti na  „Ne možete se sjediti lozinke?“. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju Vam onda sustav automatski pošalje novu lozinku. 

Nakon prijave klikom na gumb „“ možete urediti i pohraniti nove Vaše podatke te možete vidjeti status Vaših narudžbi.

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici. Cijena pojedinog artikla je vidljiva i bez prijave ili kreiranja korisničkog računa, isto tako artikl možete staviti u košaricu i bez prijave ili kreiranja korisničkog računa. Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV i troškove pakiranja, ali ne uključuje troškove dostave. Cijena artikla ne uključuje troškove dostave jer oni ovise o načinu dostave te ih je moguće vidjeti prilikom dovršavanja narudžbe.

 

Uspješno kreirana narudžba

Nakon unosa svih podataka u završnoj fazi „Pregled“ omogućen je Vama još posljednji pregled narudžbe, svojih podataka i svih troškova. Narudžbu možete zaključiti s klikom na „Naruči“.

 

Potvrda narudžbe

Narudžbe preko web shopa i e-maila primamo cijeli dan!

Zadnjim klikom otvara se prozor kojim se potvrđuje da je Vaša narudžba poslana, te možete vidjeti i broj narudžbe. Narudžba se smatra uspješno zaprimljenom u trenutku kada Vi prođete cijeli proces narudžbe nakon čega na Vašu e-mail adresu stiže automatska potvrda narudžbe. Ono je samo automatsko obavještavanje o primitku narudžbe koja trenutno čeka na odobrenje i sadržava informacije o Vašoj narudžbi, adresi isporuke, podacima za ispisanje računa, kontakt-podacima načinu plaćanja, cijeni/cijenama, kontakt-podacima naše korisničke službe i obavijest da je Vaša narudžba uspješno zaprimljena te ćemo u što kraćem roku obraditi. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema naručenog proizvoda.

Ukoliko ovakvu poruku ne dobijete, pogledajte u vaš „Spam/Junk“ mail folder ili provjerite da li je Vaš mailbox pun. Ako automatska potvrda narudžbe nije zaprimljena znači da proces naručivanja nije uspješno dovršen te Vas molimo da nas kontaktirajte.

Svakako provjerite informacije koje vidite u automatskoj potvrdi i ukoliko primjetite da su Vaši podaci nepotpuni ili netočni molimo Vas da s ispravnim podacima obavezno se obratite nama na mail u najkraćem mogućem roku.

Narudžba će biti potvrđena najkasnije sljedeći radni dan od dana kada je narudžba poslana (vrijeme obrade narudžbe se u slučaju subote, nedjelje, blagdana i državnih praznika prebacuje na prvi sljedeći radni dan) i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe. Ako se odlučite platiti po predračunu, onda Vam šaljemo putem elektronske pošte predračun tada narudžba ide u daljnju obradu nakon vidljivosti uplate.

Nastojimo sa svojim najboljim naporima truditi osigurati zalihe svih artikala, unatoč tome može se njihovo stanje na skladištu promijeniti tako brzo da ne uspijemo na vrijeme ažurirati podatke na internetskoj stranici. U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, bit ćete obaviješteni u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju putem elektronske pošte.

 

 

Načini plaćanja

Plaćanje prema predračunu

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe (cijena proizvoda+trošak dostave). Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.

Primatelj:

Ime vlasnika računa: Jaroka Rudolf Sandorne

Adresa vlasnika računa: Margit 6., 7628 Pecs, Mađarska

Naziv banke: OTP Banka Hrvatska d.d.

IBAN: HR3024070001100452679

BIC ili SWIFT: OTPVHR2X

Opis plaćanja: Broj narudžbe ili Vaše ime

 

Plaćanje pouzećem

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe (cijena proizvoda+trošak dostave) podmirite prilikom same dostave na adresu koju ste odabrali prilikom naručivanja.

Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same dostave na adresu koju ste odabrali prilikom naručivanja.

 

Osobno preuzimanje robe

Narudžbe je moguće i osobno preuzeti u našem sjedištu (Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska).

Plaćanje se vrši isključivo u gotovini, prilikom preuzimanja naručenog proizvoda.

 

 

Dostava, cijena dostave i preuzimanje robe

Narudžbe je moguće dostaviti na odabranu adresu ili osobno preuzeti u našem sjedištu.

 

Dostava na adresu

Dostavu vrši kurirska služba GLS Croatia na adresu koju ste odabrali prilikom naručivanja.

Ostale informacije: https://gls-group.eu/HR/hr/usluga-za-primatelje

Naručenu robu na području cijele Hrvatske dostavlja naš partner GLS na adresu koju navedete u narudžbi. Dostava na području Hrvatske je isključivo radnim danom od ponedjeljka do petka 08:00-17:00. Kurirska služba GLS ne nudi uslugu dostave u subotu, nedelju, praznicima i blagdanima.

Prilikom naručivanja obično imate mogućnost zadati alternativnu adresu za dostavu. Ta na primjer može biti adresa Vašeg radnog mjesta, ukoliko Vaš poslodavac to dopušta. Ukoliko niste odabrali tu opciju, paket eventualno može preuzeti i Vaš susjed. Ako se radi o dostavi proizvoda u stambenu zgradu, dostavna služba nije dužna nositi proizvode do kata na kojem se nalazite, već do ulaza u zgradu. Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Nakon što se pripremi Vaš paket, GLS kurirska služba šalje Vam obavijest putem e-mail poruke da je Vaš paket pripremljen te će u slučaju da bude predan kurirskoj službi isti dan, dostava biti izvršena za dva radna dana. U istoj poruci dobit ćete i broj Vašeg paketa i iznos koji trebate platiti pri preuzimanju paketa (ako ste odabrali opciju plaćanja pouzećem).

Na dan dostave putem email-a/SMS poruke dobivate obavijest koja sadrži broj paketa, iznos koji trebate platiti pri preuzimanju paketa (ako ste odabrali opciju plaćanja pouzećem), predviđeno vrijeme dostave te broj mobitela kurira kojega možete nazvati u slučaju potrebe za izmjenom termina dostave ili za dodatne informacije/upute za dostavu.

Ukoliko prvi pokušaj isporuke bude neuspješan, GLS primatelju automatski šalje treću obavijest putem e-maila i/ili sms-a. Ako je prvi pokušaj dostave bezuspješan, Vi kao primatelj imate mogućnosti odrediti što će se sljedeće događati. Od tog trenutka je ponovo moguće putem GLS-ovog upravitelja dostave odabrati opcije dostave za drugi pokušaj dostave. Na izbor imate nekoliko opcija za preusmjeravanje paketa:

- naručivanje drugog pokušaja dostave na Vašu izvornu adresu ali na neki drugi datum

- naručivanje dostave na neku drugu adresu dostave uz određivanje dana dostave

- dostava i odlaganje paketa na određenom mjestu bez potvrde o isporuci

- osobno podizanje paketa u područnom skladištu.

Prema uobičajenoj proceduri GLS tri puta vrši pokušaj dostave.

Primatelj je obavezan prilikom preuzimanja robe temeljito provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnoj službi, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. U slučaju oštećenja ili umanjenja sadržaja pošiljke primatelj ili druga ovlaštena osoba mora podnijeti prigovor odmah pri dostavi pošiljke dostavljaču popunjavanjem obrasca Zapisnika o šteti ili naknadno, uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja. Zapisnik posjeduje dostavljač. 

Potpisom na otpremnici primatelj potvrđuje prijem robe bez fizičkih oštećenja i količinu robe te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Nakon preuzimanja paketa od strane primatelja, GLS Croatia ne odgovara za eventualne reklamacije, oštećenja ili umanjenje sadržaja preuzetog paketa, osim uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja.

Nakon potpisa otpremnice naknadne reklamacije na oštećenja tijekom transporta i količinu pošiljke / umanjenje sadržaja preuzetog ne odgovaramo za eventualne reklamacije, oštećenja ili umanjenje sadržaja preuzetog paketa, osim uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja.

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici. Cijena pojedinog artikla je vidljiva i bez prijave ili kreiranja korisničkog računa, isto tako artikl možete staviti u košaricu i bez prijave ili kreiranja korisničkog računa. Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV i troškove pakiranja, ali ne uključuje troškove dostave. Cijena artikla ne uključuje troškove dostave jer oni ovise o načinu dostave te ih je moguće vidjeti prilikom dovršavanja narudžbe. Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu. (Cijena dostave min. 125HRK).

 

Osobno preuzimanje robe

Narudžbe je moguće i osobno preuzeti u našem sjedištu (Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska). Plaćanje se vrši isključivo u gotovini, prilikom preuzimanja naručenog proizvoda.

Proizvodi koje ste naručili bit će spremni za Vaše osobno preuzimanje tek nakon što Vas obavijtestimo e-mailom. Pošto nismo fizička trgovina, nemamo izložbeni salon u Hrvatskoj ni u Mađarskoj proizvode možete preuzeti isključivo radnim danom u terminima za koje smo se unaprijed dogovorili.

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici. Cijena pojedinog artikla je vidljiva i bez prijave ili kreiranja korisničkog računa, isto tako artikl možete staviti u košaricu i bez prijave ili kreiranja korisničkog računa. Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV i troškove pakiranja, ali ne uključuje troškove dostave. Cijena artikla ne uključuje troškove dostave jer oni ovise o načinu dostave te ih je moguće vidjeti prilikom dovršavanja narudžbe. Ovaj naćin preuzimanja je besplatan.

 

 

Rok dostave

Dostava se ostvaruje oko cca. 5-12 radnih dana od uspješno zaprimljene i odobrene narudžbe. Na proizvode je ponekad moguće čekati i duže u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili izvanrednih okolnosti.

Rokovi isporuke se mogu promijeniti, a o svakoj promjeni ćemo Vas obavijestiti. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, o tome ćemo Vas obavijestiti e-mailom. 

 

 

Jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu, povrat robe i povrat uplaćenog iznosa

 

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od primitka proizvoda odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe, slanjem popunjenog obrasca o jednostranom raskidu ugovora kojeg svaki potrošač dobiva prilikom kreiranja narudžbe na svoju mail adresu ili, ako nema mail adresu, u pisanom obliku uz paket koji dobi na adresu dostave.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana na posjed.

Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, prije isteka roka za jednostrani raskid o svojoj odluci je dužan nedvosmislenom izjavom obavijestiti prodavatelja koristeći standardni informacijski obrazac (potrošač može ugovor jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac, priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju da raskine ugovor u kojoj će potrošač navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, naziv robe, datume, te potpis ako predaje na papiru) za jednostrani raskid ugovora propisan Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija tako da raskid preda pisanim putem putem elektroničke pošte na discontmania@gmail.com ili poštom na adresu prodavatelja: Járóka Rudolf Sándorné, Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska.

 

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete vidjeti ovdje:

 

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija (primjer)

OBAVIJEST O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA:

Za Járóka Rudolf Sándorné Samostalni poduzetnik, Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska

Ovime Vas obavještavam(o) da želim(o) jednostrano raskidati ugovor o prodaji sljedeće robe ___________________________ naručene/primljene dana____________________________

Ime potrošača: _______________________________________________________________

Adresa potrošača: ____________________________________________________________

Broj telefona ili mobitela potrošača:_______________________________________________

e-mail adresa potrošača:_______________________________________________________

Potpis potrošača (samo ako je ovaj obrazac predan na papiru):_________________________

Datum : _____________________________________________________________________

 

Ugovor se smatra otkazanim kada prodavatelj primi pismenu obavijest o čemu će bez odgađanja obavijestiti potrošača elektroničkom poštom. Prodavatelj je dužan odgovoriti potrošaču u najkraćem mogućem roku po primitku prigovora obavještavajući ga da je primio prigovor, a odgovor na prigovor dužan je dati potrošaču u roku od petnaest dana od dana primitka prigovora.

Potrošač je dužan dokazati da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario u skladu s Zakonom o zaštiti potrošača.

 

U slučaju jednostranog raskida ugovora prodavatelj postupat će prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima, tj. svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s ovim općim uvjetima poslovanja. To znači, prodavatelj izvršava povrat uplaćenih sredstava služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se potrošač koristio prilikom plaćanja, a potrošač izvršava povrat kupljenog proizvoda bez odgađanja.

Potrošač mora izvršiti povrat robe prodavatelju bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je prodavatelju izjavio jednostrani raskid ugovora. Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka navedenog roka pošalje robu ili je preda prodavatelju, odnosno osobi koju je prodavatelj ovlastio da primi robu.

Potrošač je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Potrošač se prilikom zaključivanja narudžbe obvezuje da će preuzeti paket a u slučaju da potrošač naruči proizvod i odbije ga primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), prihvaća da će naknadno podmiriti troškove povrata, tj. prodavatelj će uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda, tj. potrošač u slučaju odbijanja primitka robe snosi i troškove povrata robe. Ovo ne vrijedi u slučaju da je dostavna služba kriva za neuspjelu dostavu.

Potrošač je sukladno Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, tj. za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ovisno procjeni štete od strane prodavatelja, prodavatelj utvrđuje postotak umanjenja iznosa povrata potrošaču uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Prodavatelj se obvezuje potrošaču vratiti uplaćeni iznos (tj. cijena proizvoda+cijena dostave koja podrazumijeva dostavu naručenog proizvoda na adresu potrošača) u roku od 14 dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora ali samo nakon što proizvod bude vraćen prodavatelju po uputi prodavatelja. Iznimno, prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio prodavatelj.

Povrat novca izvršiti će se uplatom iznosa na tekući ili žiro račun potrošača.

 

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca možete pronći u Zakonu o zaštiti potrošača. Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva, npr.: Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno ako „predmet ugovora je roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču” i npr.: „predmet ugovora je zapačena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave” cjelovite informacije vezane uz pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora možete pronći u Zakonu o zaštiti potrošača.

 

Za sva pitanja i primjedbe, Prodavatelj raspolaže stručnom službom koja je dostupna na: discontmania@gmail.com

Izjava o privatnosti

Járóka Rudolf Sándorné Samostalni poduzetnik kao pružatelj usluga internetske stranice discontmania.com pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Adresa: Margit 6., 7628 Pécs, Mađarska

E-mail adresa: discontmania@gmail.com

Tel.: +36302703031

Internetska stranica: http://www.discontmania.com

 

 

Želimo ponuditi ugodnu internetsku stranicu koja će sadržavati sve informacije koje smatrate važnim. Zbog toga se koristimo tehnologijom koja prikuplja, obrađuje i raspoređuje informacije o načinu korištenja naše stranice discontmania.com. Mi ćemo Vaše podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja Vaših pojedinačnih potreba i zahtjeva kao i kvalitetnijeg pružanja usluga.

 

 

U ime Járóka Rudolf Sándorné Samostalni poduzetnik(http://www.discontmania.com) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca/korisnika, pri tome omogućujemo najvišu moguću zaštitu za Vas i ostale posjetitelje stranica. Prikupljamo samo osnovne Vaše podatke koji su nužni za ispunjenje kupoprodaje i koristimo isključivo informacije i podatke koje dajete dobrovoljno. Zaštita Vaših osobnih podataka regulirana je Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

 

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje Vaš identitet (primjerice ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja, OIB, PDV ID broj i sl.), a koji služe i za potrebe dostave robe i slanja posebnih ponuda i newslettera za one koji žele primati newsletter.

 

Obvezujemo se da nećemo zloupotrebljavati Vaše osobne podatke koje upisujete putem obrasca na stranici discontmania.com ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.) niti ih bez Vašeg dopuštenja razotkriti Vaše osobne podatke trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Svi Vaši podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Vaše podatke možemo podijeliti s: Pružateljima usluga distribucije robe s kojima imamo trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte, te pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da podnesete prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio putem eKupi Internet stranice a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa. Pružatelj usluga distribucije robe koji je s nama u trajnom ugovornom odnosu, također može od Vas zatražiti na uvid u osobnu iskaznicu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje osobne iskaznice u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od Vas a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket.

 

Kada se uključite u određene aktivnosti na discontmania.com internetskoj stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, mi ćemo od Vas zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, OIB ili PDV ID broj i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju. 

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je Vaša odluka. Ako Vi ne pružite te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće Vam biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

Registracijom na našim internet stranicama dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u navedene svrhe. U svakom trenutku registrirani korisnik ima pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želi primati naše newslettere ili promocijske ponude dovoljna je pismena obavijest. Preporučamo Vam da brinute o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun internet stranice discontmania.com. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave, i sl.) koji se evidentiraju prilikom registracije, dužni ste o promjeni nas obavijestiti i dužni ste promjenu izvršiti i u korisničkim podacima. U slučaju promjene o kojoj nismo obaviješteni, i uslučaju da promjene niste izvršili mi ne odgovaramo za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

 

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa discontmania.com, te na sve stranice unutar discontmania.com domene, a ne na vanjske stranice koje upućuju linkovima na discontmania.com domenute za koje nismo nadležna niti odgovorni, kao i za stranice koje naša stranica ne prikuplja i putem kojih ne obrađuje podatke korisnika.

Nismo odgovorni ni po kojoj osnovi ni za kakvu štetu koja može nastati kao posljedica nepravilnog, odnosno neovlaštenog postupanja s korisničkim podacima Korisnika, a ukoliko navedeni nisu u našoj domeni.

 

Što su kolačići?

Podaci koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (IP adresa, vrste pretraživača, broj posjeta i sl.), imamo pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti i sl.

Kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja discontmania.com koristi kolačiće (eng. cookies). Skupljamo informacije koristeći se različitim vrstama kolačića i IP adresom Vašega računala.  

Kolačići su informacije (male tekstualne datoteke ) spremljene na Vaše računalo ili mobitel (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici) od strane web stranice koju posjetite tako da internetska stranica može upamtiti računalo ili mobitel pri kasnijem posjetu.

Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili adresa, tj. server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika.

Kolačići omogućuju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Isto tako nama omogućuju da mjerimo posjećenost i izvore prometa na našim web stranicama, te sukladno tome možemo poboljšati performanse. Podaci korišteni u našim statističkim izračunima ne omogućuju identifikaciju pojedinca te su naši izračuni korišteni za razvoj i poboljšanje naše internetske stranice.

Sve informacije koje kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su, a omogućuju nam praćenje učinkovitosti stranice i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.
Neki kolačići  automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik a neki ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika.

Postoji nekoliko tipova kolačića:

Privremeni kolačići (sesije): automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke.

Stalni kolačići: Ostaju na računalu nakon zatvaranja vašeg internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i/ili lozinka, pa se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovno koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Kolačići treće strane: Dolaze putem reklama i drugih web-mjesta (trećih strana), pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na Vašem računalu. Postavke mogu se kontrolirati i mijenjati u Vašem web pregledniku. U svako vrijeme možete blokirati, izbrisati kolačiće i pregledavati stranicu, ali ako ste postavili preglednik da ne prihvaća kolačiće, neke naše internetske stranice nećete moći koristiti. Možete obrisati kolačiće kroz funkcije dostupne u svakom Internet pregledniku.

Detaljni opisi kontrola kolačića za pojedine preglednike: ChromeFirefoxInternet ExplorerOperaSafari.

ČESTA PITANJA KUPACA
1. NARUDŽBA
Narudžba se smatra uspješno zaprimljenom u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe nakon čega kupcu na e-
mail adresu stiže automatska potvrda narudžbe. Ovo automatsko obavještavanje kupca o primitku narudžbe najprije čeka
na naše odobrenje koju ćemo u što kraćem roku obraditi.
Vrijeme obrade narudžbe se u slučaju subote, nedjelje, blagdana i državnih praznika prebacuje na prvi sljedeći radni
dan a kod narudžbe koju želite platiti prema predračunu, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim
podacima potrebnim za uplatu a po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom Vaše narudžbe.
Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo Vas putem e-maila ili
telefonski, te Vas obavijestiti o navedenom. Vi u tom slučaju imate pravo otkazati naručeni proizvod ili zatražiti
drugi proizvod a u slučaju ako je Vaša uplata zaprimljena imate pravo otkazati naručeni proizvod, zatražiti drugi
proizvod u protuvrijednosti izvršene uplate ili zatražiti puni povrat svojih sredstava.
Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to.


2. Radno vrijeme korisničke podrške
Radno vrijeme korisničke podrške je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 15:00 sati.
tel.: +3630 270 3031
Ako imate bilo kakav upit, slobodno nas kontaktirajte i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogćem roku.
e-mail: discontmania@gmail.com

NARUDŽBE PREKO WEB SHOPA I E-MAILA PRIMAMO CIJELI DAN!


3. CIJENE
Sve cijene istaknute uz artikle su bruto cijene, tj. već sadrže PDV (pošto mi smo sjedištem iz Mađarske, stopa PDV-a
je 27%)!
U slučaju promjene tečaja i sl. zadržavamo pravo na promjenu cijena!

Nismo odgovorni za eventualne pogreške ili propuste u sadržaju ili za pogreške ili propuste u vezi s cijenama, ili
druge tipografske ili fotografske pogreške ili propuste.

Mogućnost prijenosa porezne obveze!
Taj pojam se po­javljuje i u sluča­jevima stjecanja roba i usluga od poduzetnika iz ze­malja članica EU.
PDV se plaća u zemlji sjedišta primatelja usluge, i to ukoliko se radi o podu­zet­niku koji ima valjani PDV
identifikacijski broj. Taj će broj biti vidljiv svim poduzetnicima u EU, pa će oni znati da takvome poduzetniku ne
trebaju ob­računati PDV svoje države (kod nas 27%), već mu prenose poreznu obavezu.


4. KOJI SU NAČINI PLAĆANJA?
a) Osobno preuzimanje robe i plaćanje gotovinom u našem skladištu u Mađarskoj

b) Plaćanje prema predračunu (internet bankarstvo, mobilno bankarstvo, banka, pošta i sl.)

c) Plaćanje pouzećem


5. KOLIKO KOŠTA DOSTAVA?
Cijena pojedinh proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a i trošak poštarine uvijek je vidljiva u opisu proizvoda.


6. KOLIKO DUGO TREBATE ČEKATI NA DOSTAVU?
a) Osobno preuzimanje robe i plaćanje gotovinom u našem skladištu u Mađarskoj
Proizvodi koje ste naručili bit će spremni za Vaše osobno preuzimanje tek nakon što Vas obavijtestimo mailom, -ovisno
o dobavljaču- cca. u roku od 5-12 radnih dana od uspješno zaprimljene i odobrene narudžbe.
(Na proizvode je ponekad moguće čekati i duže u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili izvanrednih okolnosti).

b) Plaćanje prema predračunu
Dostava se ostvaruje -ovisno o dobavljaču- oko 5-12 radnih dana nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke
– u pravilu, sljedeći radni dan).
(Na proizvode je ponekad moguće čekati i duže u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili izvanrednih okolnosti).

c) Plaćanje pouzećem
Dostava se ostvaruje -ovisno o dobavljaču- oko 5-12 radnih dana od uspješno zaprimljene i odobrene narudžbe.
(Na proizvode je ponekad moguće čekati i duže u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili izvanrednih okolnosti).

Brža dostava zbog udaljenosti i same pripreme jednostavno nije moguća iz razloga jer se roba dostavlja direktno sa
skladišta naših proizvođača i dobavljača!

Ukoliko nećemo moći pridržavati navedenog roka, obavijestiti ćemo Vas odmah.
Za eventualna odstupanja od navedenog roka ne snosimo odgovornost.


7. DA LI DOSTAVA PODRAZUIMIJEVA I MONTAŽU PROIZVODA?
Ne, dostava ne podrazumijeva montažu i ugradnju naručenih artikala. Proizvodi su namijenjeni za samostalno
montiranje, prema uputama koje dolaze unutar pakiranja.


8. ŽELITE DA VAS DOSTAVNA SLUŽBA NAZOVE PRIJE ISPORUKE?
Na zahtjev, dva radna dana prije isporuke, na Vašu e-mail adresu možete primiti broj za praćenje pošiljke i pratiti
kretanje pošiljke. Uobičajena praksa dostavnih službi je takva da ne vrše poziv prije isporuke, no možemo Vam na
zahtjev poslati njihove kontakt brojeve kako bi direktno dogovorili termin i lokaciju dostave.


9. TKO VRŠI DOSTAVU?
Dostavu vrši dostavna služba GLS.


10. DA LI PLAĆATE CARINU NA NARUČENE PROIZVODE?
Carinu na naručene proizvode ne plaćate jer se skladišta nalaze unutar Europske unije.


11. KAKO MOŽETE IZVRŠITI NARUDŽBU?
Proces narudžbe je krajnje jednostavan. Željeni artikl dodajte u košaricu i zatim slijedite daljnje korake u našoj
web shopu.
Ako se ne snalazite u web shopu možete naručiti preko maila: discontmania@gmail.com. Napišite nam ime i prezime,
adresu za isporuku i za ispisanje računa, šifru, naziv i količinu naručenog artikla, ako se radi o pravnoj osobi
OIB/PDV ID broj.


12. IMATE SPECIFIČNO PITANJE KOJE NIJE SADRŽANO U OPISU PROIZVODA?
Kao posrednici nemamo direktan kontakt s proizvodima, već preuzimamo opise sa internetskih stranica proizvođača ili
dobavljača, stoga i mi trebamo kontaktirati dobavljača.


Ukoliko odgovor na svoje pitanje ne možete pronaći na popisu čestih pitanja kupaca, pošaljite poruku na e-mail:
discontmania@gmail.com
WebShop System